Saturday, 6 January 2018

VITA-C PLUS


Salam penuh kasih sayang....
Pagi-pagi ni mulakan harimu dengan perkara-perkara yang menggembirakan.
Ada yang tengok pokok-pokok, ada yang kemas rumah, ada yang ke pasar ada yang masih tidur....Elakkan tidur selepas SUBUH ye. 

Nak tahu sis nak buat apa pagi ni?.....jogging plus walking sambil menikmati alam ciptaan Tuhan.
Keluar peluh sikit.

Sementara tunggu anak-anak sis yang 2 orang tu bersiap bolehla update blog ni. Pagi ni sis akan sharing tentang VITAMIN C

Breakfast???
Alhamdulliah sis masak sendiri untuk breakfast......
MENU SIHAT

Lepas breakfast sis ambil sebiji vita-C plus....kenapa???
Untuk kuatkan antibodi...takde lah selsema.....jarang dapat penyakit sbb antibodi kuat...
Paling best guna vita C ni adalah untuk kecantikan kulit....NAK DAPATKAN KULIT MULUS???
Vita C dapat membantu. Ada 1 syarat je....kena amalkan setiap hari dengan istiqamah.

Ada yang kata....6 bulan sebotol? Lambatnya habis. Habis tu nak cantik tak? 
Bawak je vita C ni kat mana-mana dalam bekas kecil....kalau tak ingat bila-bila boleh makan....paling baik waktu pagi. Tapi dengan kesibukan kita yang bekerja ni...memang kadang2 tak ingat. tapi bila ingat tu...makan je lah.....tak susah pun...sebiji je.

Kalau bersin banyak kali....atau ada tanda-tanda nak kena jangkitan selsema....cepat-cepat telan vita C ni sebanyak 2 atau 3 biji.....untuk protection. In shaa Allah tak perlu ubat doktor lagi. 
Kalau selsema sis memang ambik vitamin C ni 2 atau 3 biji sehingga sembuh. Lebih kurang 2 atau 3 hari dah sembuh dah. NO MORE DRUG!!!!

Banyak je set kecantikan kulit yang lain... tapi vita C tetap pilihan hati. Ramai jugak kawan-kawan tegur nampak awet muda. Alhamdullillah dengan IzinNya....BONUS CANTIK



0 comments:

Post a comment