Friday 15 March 2019

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

Selamat hari wanita sedunia!
Semoga cerdikmu secerdik AISHAH, cantikmu secantik AINUL MARDHIAH, pengorbananmu setinggi SUMAIYAH, ikhlasmu seikhlas RABIATUL ADAWIYAH & moga tempatmu di syurga AL JANNAH!

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

Jawapannya SUDAH PASTI BOLEH!
Sis nak share pengalaman sejak menggunakan shaklee sebagai supplement.
Bermula dengan mengambil vitamin C. Masa tu tak konsisten. Wanita sinonim dengan kecantikan! Jadi sejak mengamalkan vitamin ini baru perasan jarang demam, jarang selesema & kulit bertambah sihat & lebih halus.
Sebagai wanita sis juga nak sihat seperti wanita lain, bermulalah episod detox dengan shaklee asbab obesiti, tulang kaki retak. Sejak itu timbul kesedaran untuk mengurangkan berat badan. Sis join group #gengdetox semata-mata nak dapatkan kekuatan mental untuk mengubah cara pemakanan kepada suku-suku separuh. Pada awalnya menyiksakan sebab biasa makan ikut suka tapi dah ubah kepada makan ikut keperluan.

Sebelum memulakan program detox memang ada rasa sakit lutut sebab kerjaya guru kena naik turun tangga setiap hari. Penurunan berat badan sis target setahun untuk turun. Tapi alhamdulillah dalam 3 bulan dah nampak kesannya. Program detox ni memang bagus sebab cara makan totally berubah....stim, bakar, rebus. Semasa penurunan berat sis ambil omega (bakar lemak) & lecithin (pecahkan lemak). Berat pada bulan ogos 2018 berkurang daripada 68 kepada 56 pada februari 2019 asbab jaga pemakanan & senaman.

Biasanya breakfast sis amalkan ESP, chia seed ditambah oat atau barli( bagus rupanya khasiat barli ni selain mengenyangkan). Oleh kerana sis memang tak minum susu jadi sis amalkan pengambilan ostematrix sebagai sumber kalsium. Takut juga bila mendengar cerita seorang sahabat gigi boleh gugur tiba-tiba & tulang rapuh apabila mencapai usia 40an.

Apa yang lebih best lagi apabila ramai dalam kalangan wanita yang sama-sama sedar tentang penjagaan kesihatan. Alhamdulillah.
Walaupun pada mulanya mengamalkan shaklee hanya untuk kesihatan, namun Allah gerakkan hati insan-insan terpilih untuk sama-sama menyokong bisnez shaklee sis. Walaupun perniagaan ini masih baru tapi sis sangat happy kerana asbab bisnez ini sis dapat meningkatkan ekonomi keluarga, membantu suami & anak-anak yang sedang membesar dan telah melanjutkan pelajaran ke menara gading. BEST rupanya bisnez shaklee ni!

Terima kasih yang sudi membaca kisah hidup sis sejak mula berjinak-jinak dengan shaklee sehingga menikmati shaklee effect yang sangat AWESOME!

#juliajamal
#shakleeseksyen13shahalam
#shakleeshahalam
#koreafighters
#s2ufamilies
#semangatbaru
#viktoria

0 comments:

Post a Comment